Vigsel, dop, konfirmation och andra presenttips

Här hittar du presenttips på presenter till traditionella tillställningar så som bröllop, förlovning, dop eller konfirmation. Vi skriver också om nyare traditioner som t ex baby shower – vad det är och tips på vad man kan köpa i present.

Traditionella tillställningar

Vad köper man i present inför dessa traditionella fester som har en historia och från början ett religiöst värde? Där kan man ju absolut tycka olika. Vissa tycker att man ska ge något som har med kyrkan att göra. Några tycker att det ska vara något som ska minnas resten av livet. Andra tycker att det ska vara något som kan användas och slitas så att det kommer till användning. Efter många tycker olika är det svårt att ge bra tips, men vi har sett utifrån alla vinklar och ger presenttips utifrån det.

Nya traditioner

Med åren kommer nya traditioner från väst som är baserat på kommersialismen. Detta är något vi inte står för i grund och botten, men vi försöker att ge bra tips ändå för att det ska gynna miljön. Vår grundtanke är ju att ge presenttips och man behöver inte alltid köpa saker att ge bort och det försöker vi också tipsa om här och där. Ett exempel på en ny tradition som kommit till Sverige de senaste 5 åren är baby shower.  Vi skriver mer om detta och förklarar vad det innebär. Vi förklarar också vad man kan tänka på och vad man kan köpa i baby shower present.

traditionella tillställningar presenttips
rosblad