Weekendresa Stockholm

Ge bort en weekend i Stockholm som present

Det bästa presenttipset vi kan ge just nu är en weekend i Stockholm. Det passar alla människor, vare sig det är en 20-åring eller en 60-åring som fyller år. Här finns så mycket att göra och det är egentligen bara fantasin som sätter stopp för vad det finns att göra i Stockholm. Här finns aktiviteter och evenemang för alla! Vi tycker att det är underbart att komma till huvudstaden även om vi bor ganska nära. Vi brukar passa på att stanna över natten och på bo något fint hotell så att vi kan njuta av hotellfrukosten innan vi åker hem.

Scandic Downtown Camper

Sist jag fyllde år fick jag en natt på Scandics nya coola hotell som heter Downtown Camper. Det ligger väldigt centralt, bara 5 minuters promenad från Centralstationen. Hotellet har campingtema. I lobbyn hänger kajaker i taket och det till och med luktar eld och öppen brasa när man kommer in i rummet (men det sätter sig inte i kläderna). Vi bodde i ett ”cabin room”, som är Scandics rum utan fönster. Det låter lite trångt och läskigt men de har löst det på ett väldigt bra sätt med ett låtsasfönster med lampa och gardin framför – det känns som om det är ett riktigt fönster.

Vårt rum var rymligt och riktigt mysigt. Nytt och fräscht eftersom de öppnade hotellet 2017. Det är många småfinurliga detaljer som gör att man får känslan av att man ska tälta, fastän ändå långt därifrån. Min favorit var sängborden som hade spännband runt dem. Sängarna var fantastiskt sköna och det var tyst och mörkt under natten, så jag sov som en prinsessa. Frukosten var fräsch och frikostig. Men, det var mycket folk. Man får välja en frukosttid när man checkar in – de har tre olika ”slot-tider” och den i mitten är såklart mest populär. Men vi var där exakt när vår tid startade, 8.45, så det löste sig ändå bra.

Promenad i Stockholm – fin present till den som uppskattar kvalitetstid

Vi passade på att ta en långpromenad efter frukosten. Jag har alltid velat promenera Djurgården runt, så det gjorde vi. Vi tog bussen till Djurgårdsbron och sedan gick vi medsols runt i hela ön i ganska lugnt tempo. Det tog knappt 3 timmar. Det var det väl värt – en perfekt långpromenad enligt mig! Mycket att se, många vackra hus, fina grönområden och ganska lugnt faktiskt.