Lådcykel – för dig som cykelpendlar

Funderar ni på att köpa en extrabil för att få ihop livspusslet med lämningar och hämtningar på dagis och på skolan? Många överväger att istället köpa en eldriven lådcykel då det är bästa kombinationen för bättre kondition och bättre miljö.

Skjutsa barn med lådcykel

Om du inte har barn som ska till förskolan och inte behöver plats för packning så finns vanliga elcyklar.  Men om du har packning i form av barn eller annat så är lådcykeln ett mycket bra alternativ. Barnen älskar att sitta längst fram och titta på allt som susar förbi. Så länge de inte är för stora och tunga så kan du skjutsa dem. Det finns flera varianter och märken på lådcyklar. De ligger i olika prisklasser och har olika stora lådor frampå, beroende på hur mycket last du behöver ha med dig.

Så överväg om du behöver köpa den där extra bilen för att kunna skjutsa barnen. Det är bättre för miljön och för din kropp att istället köpa en lådcykel. Från och med 1 februari 2018 får du bidrag från staten om du köper en eldriven cykel.

Vi tycker att en elcykel är den perfekta presenten till mamman i familjen kanske? I alla fall perfekt för den som vill spendera mer tid utomhus och röra på sig och bidra till en bättre miljö. Vi kan nästan garantera att den som blir mottagaren av en lådcykel kommer att få en massa gratismotion som den personen sedan inte vill vara utan. Lådcykeln bidrar till hälsosammare liv!