Förlovningspresent

Inlägget innehåller reklam genom en annonslänk för Smartphoto

Förlovningspresent – ja eller nej?

Vill du gratulera ett nyförlovat par? Svårt att veta vad du ska hitta på? Vi har några suveräna tips på förlovningspresenter! Vanligtvis kanske man inte ger en förlovningspresent om man inte känner varandra väldigt bra eller är i samma familj. Förr i tiden gav man lysningspresent, men nu väntar de flesta till bröllopet och ger en present då istället. Men föräldrar, syskon och bästa vänner kanske ger både och. Det skiljer sig nog lite där.

Vad ska man köpa i förlovningspresent?

Jag tänker att man kanske lägger ner mer känsla och pengar på bröllopspresenten, och att man ger något festligt att äta eller dricka, eller något romantiskt i förlovningspresent.

Här kommer några tips på förlovningspresenter:

  • Presentlåda med massageprylar.
  • Champagne från Systembolaget. Fira förlovningen med bubblande champagne.
  • Badchoklad. Låt paret njuta av ett varmt och väldoftande bad.
  • En bok om kärlek. Låt paret läsa om kärlek och komma varandra ännu närmare.
  • Graverade champagneglas. Ett minne för livet – gravera glasen med parets namn och deras förlovningsdatum.

Ett annat tips är att samla ihop en massa bilder på paret, detta kan så klart variera beroende på hur länge de har varit tillsammans och hur länge du har känt dem. Att göra en hemgjord förlovningspresent visar att du har lagt ner tid och tänkt igenom din present. Det är dessutom väldigt roligt att göra ett kollage eller en fotobok utav alla foton du hittar. Jag lovar en resa i minnenas tecken när du tar fram alla foton och sedan sätter ihop din present.  Om du bara har något foto, men det är väldigt bra – slå på stort och skapa en kabinväska med detta foto. Se ett exempel på fotopresenter från Smartphoto här.

väska
Kabinväska från Smartphoto med utvald, personlig bild.

Så blir det en förlovningspresent eller ej?

Ja för min del blir det en förlovningspresent till närstående vänner och familj. Om det är personer som betyder lite extra för mig vill jag visa det genom att ge en genomtänkt förlovningspresent. Självklart ger jag även en bröllopspresent när det är dags för den stora dagen.

Något som kan vara roligt är om de båda presenterna hänger ihop på något sätt. Till exempel så kan man ge en härlig presentpåse med olika te- och kaffesorter i förlovningspresent (ofta har de förlovningar jag haft nära mig skett på hösten och då passar en present i varma dryckers tecken oerhört bra tycker jag). Sedan, när bröllopet stundar så kan man ge paret kaffe- och tekoppar – så att presenterna går i samma tecken. Så jag röstar ja på förlovningspresent och bröllopspresent, just för att jag gillar presenter. I alla fall att ge dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *