Doppresent

Vad ska jag köpa i doppresent?

Vi närmar oss våren och försommaren då många dop, konfirmationer och bröllop stundar. Det kan bli en hektisk tid om man är bjuden på många tillställningar. Och det kan framför allt bli dyrt om man både ska köpa en minnesvärd present och behöver nya kläder till tillställningen. Man kanske även behöver ta sig till en annan stad. I värsta fall behöver man ta en semesterdag för att kunna vara med. Det är ju givetvis alltid roligt men det kan bli kostsamt och framför allt svårt att hitta på en bra present. Men det är därför vi finns. Vi har samlat de bästa tipsen på doppresent här!

5 tips på doppresent

Man vill ju att doppresent ska vara minnesvärd och att barnet ska ha kvar presenten hela livet, helst, och det kan vara knivigt att hitta något som både kan vara en gåva att spara och att använda. För man vill ju att doppresenten inte bara ska läggas på en hylla eller i en låda och sedan aldrig användas. Doppresenten kan gå lite hand i hand med den present du köpte i baby shower-present, om du var på den tillställningen innan barnet föddes.

  1. En spargris från Georg Jensen (eller sparelefant…) är något som kan användas och fungera som inredning och barnet kan ha kvar den hela livet.  Moneyphant kallas den.
  2. Ett dopsmycke, från Familjesmycken, finns i olika prisklasser och om det är ett halsband så kan man när barnet blir äldre köpa till en längre halskedja. Då det kan det användas även när barnet blivit större.
  3. En mätsticka som följer barnets längd och som kan sparas utan att den tar mycket plats. En lekfull doppresent.
  4. En personlig bok som har barnets foto och namn och som kan läsas för barnet i flera år.
  5. Namntavla från taveldesign, du väljer själv vilka ord som ska vara med och forma bilden av en nalle. En alltid uppskattad doppresent.
namntavla doppresent
Namntavla från Taveldesign.se
Doppresent spargris
Moneyphant från Georg Jensen