Baby shower-present

Baby shower – vad är det?

En ganska ny tradition som främst kommer från Nordamerika är baby shower. Denna tradition finns i många länder men hålls vid olika tidpunkter, i Kina t ex så håller man en baby shower 1 månad efter barnet är fött.
En baby shower är när någon i kompisgänget är gravid och vännerna, systern eller den blivande mormodern ordnar en överraskningsfest där de ger en och annan baby shower-present till det ofödda barnet och ibland även presenter till den blivande mamman. Vännerna har oftast ordnat fika och dekorationer. Ofta gör man någon slags lek också, t ex gissa barnets namn eller vilket datum barnet kommer.

Vad kan man ge i baby shower-present?

Ja vad kan man inte ge – det är egentligen bara din budget som sätter stopp och kanske om de blivande föräldrarna redan inhandlat vissa saker. Jag kan också rekommendera er att läsa om doppresenter för att få ännu fler tips.

Något som alltid går åt och som man kan behöva fler av är:

  1. Kläder i minsta storleken. Om ni inte vet könet ännu kan det vara bra att tänka på neutrala färger då det kan vara viktigt för de blivande föräldrarna. Välj gärna ekologiskt då detta är viktigt för många och speciellt nyblivna föräldrar.
  2. Blöjor – också i minsta storleken. Kontrollera om föräldrarna bestämt om de ska använda tygblöjor eller vanliga engångsblöjor.
  3. Bärsjal – en ekologisk sjal som underlättar för föräldrarna och ger barnet trygghet. Man behöver en för det nyfödda barnet och sedan kan man behöva en annan variant när barnet växt något. Dessa kommer i olika färger och tyg, så det kan vara kul att ha flera att variera med.
  4. Babyfilt – så användbart i flera år, dagligen.
  5. Inredning till barnrummet – bra om du har koll på färger som föräldrarna gillar och börjat inreda med. Här är färgglad plansch med bokstäver i djurtema.
baby shower-present plansch
Baby shower-present
Plansch från jollyroom.se

Presenttips till en blivande mamma

En blivande mamma är ofta väldigt spänd på att bli mamma och få rå om den lilla krabat som legat i magen och sparkat ett tag. En baby shower är väldigt rolig för mamman och hon blir glad av att hennes ofödda barn blir bortskämt. Något man kan passa på att göra är att även skämma bort mamman för det glömmer hon lätt bort själv då hon är mest fokuserad på det kommande barnet. Ge mamman ett smycke eller skäm bort henne med en ansiktsbehandling t ex. Jag lovar, det blir uppskattat!